Teams verdelen laatste testsessie

De laatste test voor de seizoenstart zal deze week plaatsvinden in Barcelona op het Circuit de Catalunya. Fernando Alonso, Jenson Button en Nico Rosberg beginnen op donderdag aan de laatste voorbereidingen voor 2010.
Alle teams, inclusief Lotus en Virgin, zullen deelnemen aan de laatste vier testdagen voor het begin van het nieuwe Formule 1 seizoen. De meeste teams hebben al aangegeven wanneer hun rijders in actie zullen komen.

Mclaren heeft gekozen voor een afwisseling tussen de beide coureurs. Jenson Button neemt de donderdag en zaterdag voor zijn rekening, terwijl Lewis Hamilton op vrijdag en zondag het stuur zal overnemen.
Mercedes GP hanteert dezelfde tactiek. Rosberg zal de eerste en derde dag rijden terwijl Michael Schumacher de overige twee dagen zal testen.
Bij Ferrari rijdt Fernando Alonso de donderdag en de vrijdag waarna Felipe Massa de week zal afronden.
De overige teams hebben aangegeven hun coureurs ook twee dagen achtereen te zullen laten rijden, waarbij Williams Nico Hulkenberg , Renault Vitaly Petrov en Force India Vitantonio Liuzzi de spits af laten bijten. Rubens Barrichello, Robert Kubica en Ardrian Sutil zullen de week vervolgens afsluiten.

(JP)

Loading