Technisch-directeur Jordan vertrekt

[photo1]Mark Smith is per direct opgestapt bij het team van Jordan. Smith was technisch-directeur bij de Formule 1 renstal van Jordan. Waarschijnlijk zal Smith nu bij het van Toyota aan het werk gaan.

Volgens geruchten kan Smith zich niet vinden in de plannen van de Midland Group. De Midland Group nam Jordan onlangs over en naar verluidt wil het Russische bedrijf een aantal zaken radicaal veranderen.

Zo zou Midland Group het chassis voor de bolide van 2006 nog steeds bij Dallara willen ontwikkelen. Dit zou in principe betekenen dat de Jordan fabriek in Engeland niet meer nodig zou zijn. Enkele engineers zien de bui al hangen en hebben het team al verlaten.

Enkele Britse media melden al dat de Midland Group Jordan alleen om financiële redenen heeft overgenomen. Het is namelijk goedkoper om met een bestaande FIA inschrijving in de Formule 1 actief te zijn dan een geheel nieuwe inschrijving bij de FIA in te dienen. Midland Group zou er volgens deze media dus helemaal niet op uit zijn om het team van Jordan te redden van de ondergang.

De Midland Group heeft haar plannen met het team van Jordan nog steeds niet bekend gemaakt. Een persconferentie zou nog volgen maar de definitieve datum hiervan is tot op heden nog niet bekend gemaakt.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading