Technische problemen voor Albers en Doornbos

[photo1]Christijan Albers en Robert Doornbos kenden vandaag beiden geen probleemloze kwalificatie. Vanwege de technische problemen konden de Nederlanders niet optimaal presteren, Robert Doornbos moest zijn snelle ronde zelfs afbreken.

“Zestiende plaats maar ik ben niet tevreden”, zo verteld Christijan Albers na de kwalificatie. “Elke keer als ik opschakelde schakelde de auto vanzelf weer terug. Ik moest alles dus handmatig doen. We moeten dit voor morgen repareren. Wat wel positief is dat we morgen een aantal onderdelen hebben geprobeerd, dat ging erg goed.”

Robert Doornbos moest zijn kwalificatie afbreken nadat hij in de tweede sector al ruim 6 seconden toegaf op de snelste tijd. De Rotterdammer kon de vierde versnelling van de Minardi maar amper bereiken. De precieze oorzaak van het probleem is nog niet bekend. Zichtbaar was dat de remmen van de Minardi vlam pakten. Het team zal de auto vannacht repareren, Doornbos zal morgen dus vanuit de pitsstraat starten.

“De auto voelde in mijn outlap al heel vreemd aan, alsof de handrem er nog op stond”, aldus Robert Doornbos. “Aan de achterkant voelde hij heel zwaar, terwijl de voorwielen continue blokkeerden. Samen met het team besloot ik toch mijn snelle ronde te beginnen, maar op de rechte stukken kon ik amper de vierde versnelling aantikken. Het team riep me dan ook terecht eerder naar binnen. Enorm jammer dat de mechanica een snelle ronde onmogelijk maakte, want vanmorgen was ik goed op snelheid. Hopelijk brengt de race me morgen meer geluk. Met een aangepaste strategie ga ik morgen in ieder geval weer proberen het maximale uit deze situatie te halen!”

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading