F1 Nieuws

Tegenvallend Ferrari op vrijdag: 'Onze prioriteit ligt op zondag'

Tegenvallend Ferrari op vrijdag: 'Onze prioriteit ligt op zondag'

20 april - 04:46

Hoewel Ferrari het tweede snelste team is op dit moment, viel de snelheid van de Italiaanse renstal tijdens de sprint shootout tegen. Frederic Vasseur, de teambaas van Ferrari, vertelt na de sessie dat de focus op de Grand Prix van zondag ligt.

Naast Red Bull is het Ferrari die de overige podiumplek consistent pakt dit seizoen. Voor de sprintrace op zaterdag in China begint Carlos Sainz vanaf de vijfde plek en Charles Leclerc vanaf plek zeven. Frederic Vasseur begrijpt nog niet helemaal waarom de snelheid ontbrak tijdens de sprint shootout. ''Het is waar dat de omstandigheden erg verraderlijk waren met heel weinig grip en we hadden moeite om de banden op te warmen, maar dat was voor iedereen hetzelfde. We moeten begrijpen of we iets anders kunnen doen, maar het was de eerste keer voor de auto in deze extreme omstandigheden’’, zei hij tegen de Italiaanse tak van Motorsport.com.

Ferrari heeft de focus op de Grand Prix gelegd

Het team van Ferrari is het enige die een extra set medium en harde banden heeft tegenover de rest van de concurrentie. ''Dit betekent dat we morgen een ruimere keuze aan banden hebben. Laten we hopen dat ze genoeg zijn om vanavond een goede beslissing te nemen en morgen in de strijd te zijn’’, vertelt Vasseur over de sprintrace op zaterdag.

De Italiaanse renstal heeft in haar aanpak dus gekozen om wellicht de sprintrace te compenseren om zo een voordeel in de race op zondag te kunnen hebben. ''Sinds het begin van het weekend hebben we onze prioriteit op zondag gelegd en we willen onze aanpak niet veranderen", aldus de teambaas van Ferrari.