Teleurstellende Grand-Prix van België voor Robert Doornbos

[photo1]Een onfortuinlijke bandenkeuze heeft Robert Doornbos enkel een dertiende positie opgeleverd tijdens de Grand Prix op het circuit van Spa-Francorchamps. Door bij de start te vertrekken op regenbanden en later in de race te vroeg op slicks terug te vallen kon de 23-jarige Rotterdammer vandaag geen vuist maken tegen de Jordans.

Om beide wagens te mogen bijtanken en af te stellen op het voorspelde natte weer, koos Minardi ervoor om vandaag haar beide wagens vanuit de pitstraat te laten starten. Robert Doornbos en Christijan Albers sloten hierdoor op regenbanden als 19e en 20e aan achter de twee Jordans. Omdat blijkt dat de 6,974 kilometer lange baan toch sneller opdroogt dan verwacht, moeten zowel Albers (ronde 4) als Doornbos (ronde 7) al vroeg in de race hun pitcrew opzoeken om intermediates te laten monteren.

Vanuit de zestiende positie maakt Doornbos in ronde 25 zijn tweede stop om zijn intermediates om te wisselen voor slicks. Nadat in de eindfase van de 44 ronden tellende Belgische Grand Prix nog Jarno Trulli, Juan-Pablo Montoya en Antonio Pizzonia uitvallen promoveert Doornbos uiteindelijk naar P13 om in deze positie ook de race te finishen.

Robert Doornbos: “Helaas had ik vandaag minder succes als in mijn vorige races hier op Spa-Francorchamps. Achteraf gezien hadden we beter op intermediates kunnen starten en in het tweede deel van de race geen slicks moeten kiezen. Jammer dat we hierdoor geen profijt konden trekken van onze aanvallende strategie. Ik wil ik alle fans bedanken voor hun komst en ik hoop dat iedereen toch heeft genoten!”

Bron: Insight F1 Motorsport Report

Loading