Tentoonstelling Max Verstappen in Breda grote aanrader

Ons advies, mocht je nog geen kaartje hebben gereserveerd voor de expositie “vleugels to the Max” in de voormalige koepelgevangenis in Breda, doe dat nu meteen. De expositie opent morgen in Breda, er zijn nog kaarten te verkrijgen.

In de gratis expositie zijn prachtige foto’s van Frits van Eldik te zien. Van Eldik volgde de hele carrière van Max Verstappen. Van overwinningen in de karts, naar Formule 3, en Formule 1 met Toro Rosso en Red Bull.

Naast de foto’s is ook bewegend beeld te zien en staan er maar liefst Formule 1- bolides van Max te bewonderen. Als klap op de vuurpijl kan er ook nog geracet worden in Playseat simulators.

Alles is prachtig aangekleed met bijzonder licht op een bijzonder locatie, de Koepel in Breda.

Robert Doornbos was vandaag ook in Breda aanwezig. De oud Red Bull coureur haalde herinneringen op aan zijn tijd bij Red Bull, de begindagen van het team. Uit deze tijd zijn ook enkele foto’s te zien. Doornbos over de climax in het Formule 1-seizoen: “Het wordt enorm spannend! Op papier is het circuit van Jeddah echt een Mercedes baan. Het is bijna helemaal vol gas, enorm snel, en dat voor een stratencircuit. Lewis Hamilton heeft het voordeel van de snellere motor, zeker als bijna het gehele circuit vol gas is. Hij rijdt weer met de snelle motor die hij ook in Brazilië had. Maar wie weet tovert Honda nog wat uit de hoge hoed. Anders moet Max aan damage control doen en wordt het in Abu Dhabi beslist.”

“We gaan er in ieder geval een feestje van maken bij Ziggo. Want wat is dit een seizoen. Zandvoort, de prestaties van Max, en nu de strijd om de titel. Ik heb er echt van genoten. Jammer genoeg heeft ViaPlay vanmorgen laten weten dat ze volgend jaar een andere koers inslaan en dat ik daar niet bij hoor. Jammer! Als ze zich nog bedenken, dan mogen ze natuurlijk altijd bellen. Maar wat ik bij Ziggo doe is fantastisch, ik geniet er echt van. Wat ik volgend jaar ga doen? Dat weet ik nog niet, ik wil eerst genieten van de komende twee weken en de races in Jeddah en Abu Dhabi!

Red Bull bolides in Breda
De Toro Rosso waarmee Max Verstappen debuteerde in de Formule 1
Uniek foto-materiaal van Frits van Eldik
De Red Bull bolide van Max Verstappen
Peter Gloudemans en Robert Doornbos

De tentoonstelling is vrij toegankelijk van zaterdag 4 t/m zaterdag 11 december*. Reserveren is wel verplicht, dat kan via www.redbull.nl/vleugelstothemax.
*De openingstijden zijn onder voorbehoud, mochten de Corona-maatregelen wijzigen, dan lees je de aangepaste openingstijden via bovenstaande link.

Foto’s: (c) Cas Poldermans

Loading