Testsessie: Barcelona dag 1

[photo1]Italiaan Luca Badoer was vandaag de snelste man op het circuit van Barcelona. De testcoureur van Ferrari bleef Antonio Pizzonia in zijn Jaguar met bijna één seconde voor.

De teams van Ferrari, Jaguar, Toyota, en British American Racing kwamen vandaag in actie om voornamelijk DATA te verzamelen voor de nieuwe bolides van volgend jaar.

Het team van Jaguar kende vandaag een slechte dag, teambaas Lauda werd ontslagen en coureur Mark Webber kon vandaag zijn lang verwachte debuut niet maken. Na 1 ronde stond Webber al langs de kant, de Jaguar had het begeven. Pizzonia reed weliswaar 67 ronden, Webber kwam niet meer in actie.

Anthony Davidson kwam bij British American Racing in actie, de Engelsman hield zich niet alleen bezig met het verzamelen van data. Davidson kwam in actie met een nieuwe transmissie die BAR volgend jaar gebruikt. Tevens testte Davidson elektronische systemen, deze zijn ontwikkeld door BAR en kwamen vandaag voor het eerst in actie.

[photo2]Oliver Panis zat vandaag voor het eerst achter het stuur van een Formule 1 bolide van Toyota. Da Matta en Panis reden allebei 42 ronden, Panis was ruim 2 seconden sneller als Da Matta. Daarbij moeten we wel vermelden dat Panis in de tussenversie van de TF102 reed en Da Matta in de normale TF102 die Salo en McNish dit seizoen gebruikte.

Oliver Panis had dus de beschikking over een snellere auto, de TF102B is immers uitgerust met de nieuwe motor en versnellingsbak. Beide coureurs hielden zich overigens bezig met het afstellen van de bolides.

Morgen testen de teams opnieuw op het circuit van Barcelona.

1. L. Badoer Ferrari 1.18.880
2. A. Pizzonia Jaguar 1.19.797
3. O. Panis Toyota 1.19.854
4. A. Davidson BAR 1.21.733
5. C. Da Matta Toyota 1.21.925
6. M. Webber Jaguar geen tijd

Loading