Testverslag Doornbos

[photo1]Robert Doornbos heeft vandaag op Jerez de la Frontera de aftrap verzorgd van de driedaagse test van Red Bull Racing. Op het Zuid-Spaanse circuit legde Doornbos vandaag 113 ronden af, waarin hij een snelste tijd van 1:19.527 (P5) noteerde.

Doornbos’ test deze week staat voornamelijk in het teken van zijn voorbereiding als racecoureur vanaf de GP van China op 01 oktober aanstaande. Naast de Rotterdammer kwam ook GP2 coureur Michael Ammermuller vandaag in actie voor RBR.

Robert Doornbos: “Een goed begin is het halve werk. Ik heb vandaag een goede 500 km kunnen rijden waarin we met succes een vol programma hebben afgewerkt. Voor de komende races krijg ik een nieuwe engineer, dus vandaag was onze eerste dag ‘samen’. Naast veel lange runs hebben we vandaag ook behoorlijk wat starts en pitstops geoefend, want dat is natuurlijk alweer wat langer geleden voor me. Ook hebben we veel data over de banden verzameld voor China. Een drukke dag dus zonder enige problemen. Hopelijk kunnen we morgen en vrijdag ook op dit tempo doorwerken: dat zou een goede voorbereiding voor China zijn!”

Bron: Robert Doornbos Media

Loading