F1 Nieuws

Thailand in gesprek met Formule 1 over mogelijke Grand Prix in Bangkok

Thailand in gesprek met Formule 1 over mogelijke Grand Prix in Bangkok

23 april - 09:00
23

Thailand wil een Grand Prix gaan organiseren in Bangkok. De Thaise premier Srettha Thavisin heeft de mogelijkheden voor een stratencircuit in de stad besproken met Formule 1-baas Stefano Domenicali.

Thailand wil GP organiseren in Bangkok

De premier van Thailand liet in een post op X weten dat er een gesprek had plaatsgevonden met F1-CEO Domenicali. “Thailand heeft het potentieel om de Formule 1 te organiseren in Bangkok. Als dit gaat lukken, heb ik er het volste vertrouwen in dat ons land een uitstekend gastland voor de sport zal zijn”, schrijft Srettha.

Verder schrijft de Thaise premier over zijn gesprek met Domenicali, die het land bezocht op uitnodiging van de regering. Het doel van de ontmoeting was het bekijken van de mogelijkheden om een GP te organiseren in Bangkok, specifiek op een stratencircuit. “De Thaise regering is bereid om dit volledig te faciliteren”, voegt hij eraan toe.

In Thailand is de interesse in de Formule 1 de laatste jaren gegroeid, mede door het succes van de Thais-Britse coureur Alex Albon. De Williams-coureur is de tweede Thai in de geschiedenis van F1 die uitkomt in de koningsklasse van de autosport.