Ticket verkoop Silverstone valt opnieuw tegen

[photo1]De ticket verkoop voor de Grand-Prix van Engeland op het circuit van Silverstone valt dit jaar opnieuw tegen. De organisatie van de Grand-Prix van Engeland hoopte 90.000 tickets te verkopen, tot nu toe zijn er slechts 70.000 verkocht.

In 2001 kwamen er 90.000 fans naar Silverstone, vorig jaar waren dat er nog maar 75.000. Dit jaar dacht Silverstone meer tickets te verkopen, men dacht zelfs opnieuw naar de 90.000 tickets te gaan. Tot nu toe zijn er nog maar 70.000 tickets verkocht. Men verwacht niet dat er nog veel tickets verkocht zullen worden.

Het is een trend dit jaar dat de ticket verkopen dalen, het circuit van de Nurburgring verkocht 5.000 tickets minder dan vorig jaar. De Grand-Prix van Frankrijk van afgelopen weekend verkocht 15.000 kaarten minder.

Het is dus vreemd dat de Grand-Prix van Engeland meer tickets verwacht te verkopen, zeker omdat de toegangsprijzen in Engeland zeer hoog zijn. Een staanplaats op Silverstone kost maar liefst 200 euro.

“De ticket verkopen van alle sporten dalen nu”, aldus Ron Dennis. “Bij de Formule 1 valt het nog wel mee als je deze met andere sporten vergelijkt. Er komen nog genoeg mensen naar een Grand-Prix om de organisaties van de circuits en de sponsoren tevreden te stellen.”

In Engeland klaagt men nu dat de race te duur is, de organisatie vraagt ook 15 euro parkeergeld, daarnaast staan er tijdens de Grand-Prix in de omgeving jaarlijks lange files.