Titel Raikkonen nog steeds niet zeker

De wereldtitel van Kimi Raikkonen is nog steeds onzeker. De stewards van de meeting hebben gisteren op het circuit van Interlagos besloten beide BMW Sauber coureurs en Nico Rosberg geen straf te geven, McLaren is echter tegen deze beslissing in beroep gegaan.

Metingen van de FIA en Meteo France van de buiten temperatuur kwamen niet overeen. Volgens de reglementen mag benzine in een Formule 1 auto niet minder dan 10 graden Celsius kouder zijn dan de buitentemperatuur.

Koude benzine zet uit als het warmer wordt, benzine moet voor de start dus niet te ver teruggekoeld worden omdat de benzinetanks tijdens de race zouden kunnen scheuren. De temperaturen van de benzine van de Williams van Rosberg en BMW Sauber’s was tijdens verschillende momenten in de race een paar graden te koud.

Volgens technisch directeur van Spyker F1, Mike Gayscone, kan met koudere benzine meer brandstof worden meegenomen. Daarnaast zou men dankzij de koudere temperatuur ongeveer 5 tot 10 paardenkrachten meer vermogen behalen.

De afwijking in de metingen van de FIA en Meto France zijn cruciaal. De FIA heeft nog niet besloten of het het beroep van McLaren in overweging gaat nemen.

Loading