Titelstrijd in Formule 1 naar kookpunt!

Volgende week valt dan eindelijk de beslissing in het wereldkampioenschap Formule 1. Na een jaar lang strijden gaan Max Verstappen en Lewis Hamilton met een gelijk aantal punten naar Abu Dhabi. Op dat circuit zal de beslissing vallen, het gaat erom wie het snelste is, Max Verstappen heeft geen voorsprong meer die hij kan verdedigen. De enige kleine voorsprong heeft is dat Max Verstappen meer Grand Prix (9) heeft gewonnen dan Lewis Hamilton (8).

Wie denk jij dat er gaat wennen? Hier kun je een weddenschap plaatsen op de titelkandidaten.

Mochten beide coureurs niet scoren dan is Max Verstappen dus wereldkampioen. Vorig jaar won Max Verstappen de race in Abu Dhabi. Max Verstappen was toen het gehele weekend het snelste, Lewis Hamilton werd derde achter teamgenoot Valterri Bottas. Groot verschil met dit jaar, vorig jaar waren Lewis Hamilton en Mercedes al voor het weekend kampioen.

Het kwam pas één keer eerder voor dat coureurs met een gelijk aantal punten naar de laatste Grand Prix van het jaar afreisden. Emerson Fittipaldi won daar de wereldtitel voor de Zwitser Clay Reggazone. Deze race werd overigens over schaduwd door de dood van de jonge Oostenrijker Helmut Koinigg. Koinigg kreeg in de 10e ronde van de race een lekke band en klapt in de vangrail, een klap die hij niet overleefde.

 Het is voor het eerst in jaren dat de Formule 1 zo spannend is, de laatste keer werd in 2016 de titel in de laatste race beslist. Nico Rosberg pakte toen de titel ten kostte van Lewis Hamilton. Rosberg ging toen met 12 punten verschil de race in, Hamilton won weliswaar de race maar Rosberg werd tweede en pakte de wereldtitel.

Lewis Hamilton heeft dus ervaring, voor Max Verstappen is het de eerste keer dat hij echt om de wereldtitel strijd en de titel kan pakken. Dit jaar maakte Verstappen nauwelijks fouten, en lijkt hij niet te bezwijken onder de druk. De Nederlander oogt kalm, alleen in de kwalificatie ging het afgelopen weekend mis. Op weg naar Pole Position zette Verstappen de Red Bull in de laatste bocht in de muur.

Grote vraag is nu wat gebeurd er in Abu Dhabi? In Saudi-Arabië reden beide coureurs op het scherpst van de snede. Verstappen, zou daarbij, en daar wil niemand aan denken, bij een gezamenlijke crash het voordeel hebben. Of maakt Lewis Hamilton het af? De laatste drie Grand-Prix won hij en zag vooral de motor van de Mercedes er zeer snel uit. We gaan het zien volgende week! Het wordt in ieder geval enorm spannend!