Toekomst Wilson afhankelijk van prestaties Jaguar

[photo1]De toekomst van Justin Wilson hangt af van de prestaties die Jaguar in de komende races gaat neerzetten. Als Jaguar in het kampioenschap als vijfde weet te eindigen, dus voor B.A.R, Toyota, en Jordan dan krijgt het team meer televisiegelden en hoeven de coureurs voor volgend jaar geen geld mee te nemen. Als Jaguar de vijfde plek niet weet te behalen dan zal Jaguar volgend jaar één coureur moeten hebben die geld zal meenemen. Het budget van Jaguar is niet erg ruim dus men kan het zich niet veroorloven om geld mis te lopen.

Justin Wilson heeft de eindstreep overigens nog niet weten te behalen, de Engelsman viel twee keer uit nadat hij in Engeland voor het eerst in de Jaguar in actie kwam. Zijn teamgenoot Mark Webber wist in de afgelopen twee Grand-Prix 3 WK-punten te behalen. Beide Jaguar coureurs denken echter dat het de resterende Grand-Prix moeilijk zal worden, Jaguar ontwikkelt de huidige wagen nog nauwelijks door terwijl B.A.R en Toyota dat wel doen.

Aan het begin van dit seizoen verkocht Wilson aandelen om zijn Minardi stoeltje te kunnen betalen. De verwachting was dat als Wilson over zou stappen naar een beter team dat dit dan geld op zou leveren, tevens zou de Jaguar piloot dan niet meer hoeven te betalen voor zijn stoeltje.

Alle aandelen zijn inmiddels verkocht, het is echter nog maar de vraag of Wilson genoeg geld kan opbrengen om volgend jaar opnieuw voor Jaguar uit te komen. Bij Jaguar wil men niet reageren op de geruchten, het enige wat men kwijt wil is dat we voor de 2004 geen bevestigingen over de Jaguar coureurs hoeven te verwachten. Justin Wilson kan dus waarschijnlijk een lange onzekere winter tegemoet zien.