“Tom Coronel had Formule 1 moeten rijden”

[photo1]Volgens McLaren testcoureur Pedro de la Rosa had Tom Coronel de kans moet hebben gekregen om Formule 1 te rijden. Coronel testte in 1999 eenmalig samen met De la Rosa bij Arrows.

“Tom Coronel had de Formule 1 moeten halen”, verteld De la Rosa in Formule 1/ Racereport. “Ik zeg dit niet omdat hij een vriend is, maar omdat ik hem heel hoog inschat. Hij heeft in Barcelona samen met mij getest voor Arrows.”

Coronel probeerde in 1999 nadat hij grote successen vierde in Japan met aan ambitieus aandelenplan in de Formule 1 te komen. De Nederlander praatte lange tijd met Arrows, het Britse team koos uiteindelijk voor De la Rosa en Toranosuke Takagi.

“Coronel was heel snel”, aldus De la Rosa. “Maar hij bleef het gaspedaal maar steeds kromtrappen. Hij was zo agressief op het gas dat hij vier titanium pedalen verbogen heeft. Hij deed zo zijn best, maar toen alle pedalen kapot waren zat de test erop en heeft hij nooit meer eens kans gekregen. Ik heb geen idee hoe hij voor elkaar kreeg om die pedalen te verbuigen, het is mij nooit gebeurd. Maar dat is Tom, hij geeft alles. Alleen dit was iets te veel.”