Tomas Enge verliest Formule 3000 titel

[photo1]De FIA heeft Tomas Enge uit de uitslag gehaald van de Grand-Prix van Hongarije, dit betekend dat Enge zijn Formule 3000 titel verliest. De Fransman Sebastian Bourdais krijgt hiermee zijn eerste Formule 3000 titel in de schoot geworpen.

Tomas Enge krijgt ook een schorsing van 12 maanden als hij binnen 12 maanden opnieuw word betrapt op doping. De kansen van Enge in de Formule 1 lijken na de slechte publiciteit te zijn verdwenen. Enge was nog in de race voor een stoeltje bij het team van Minardi.

Enge reed vorig jaar enkele Grand-Prix bij Prost Grand-Prix, dit jaar reed hij voor het Arden team in de Formule 3000. Voor de Grand-Prix van Hongarije rookte Enge echter een joint, zelf zei Enge dit niet gedaan te hebben. Na twee tests op de urine van Enge bleek echter dat er wel degelijk sporen van Cannabis aanwezig waren.

De joint die Enge in de week voor de Grand-Prix van Hongarije in een discotheek in Tsjechië rookte komt hem dus wel heel erg duur te staan. Zeker als je bedenkt dat Cannabis de rijvaardigheid enkel verslechterd.

Loading