Toranosuke Takagi in actie voor Toyota

[photo1]De Japanner Toranosuke Takagi zat vandaag na twee jaar weer achter het stuurwiel van een Formule 1 bolide. Takagi kwam op het Zuid Franse circuit Paul-Ricard in actie.

De 28-jarige CART coureur reed maar liefst 107 ronden. De test was een eenmalige publiciteitsstunt van Toyota. Takagi rijdt in het CART kampioenschap ook met Toyota motoren, vandaar dat Takagi achter het stuur mocht kruipen.

“Het is twee jaar geleden dat ik een Formule 1 bolide bestuurde” aldus Takagi. “Het was voor mij een fantastische ervaring om in de Toyota TF102 te mogen rijden. Het is onbeschrijfelijk om te zien hoe de technologie in de sport is vooruit gegaan, alles is verbeterd. Ik wil Toyota graag bedanken voor de test van vandaag, het was leuk, en niet te vergelijken met CART.”

Takagi kwam in 1998 en 1999 bij Tyrrell en Arrows in actie in de Formule 1. Eind 1999 werd Takagi door Jos Verstappen bij Arrows verdrongen. Takagi reed 32 Grand-Prix, een 7e plaats bij de Grand-Prix van Australië in 1999 is zijn beste resultaat.

Morgen krijgt de CART coureur Cristiano da Matta de kans om in de TF102 plaats te nemen.

Loading