Toro Rosso bevestigt Buemi

Een grote verrassing mag het niet heten; vandaag bevestigde Scuderia Toro Rosso Sebastian Buemi als racecoureur voor volgend seizoen. Wie de teamgenoot van Buemi zal worden is nog niet bekend gemaakt.

De 20-jarige Buemi testte vorig jaar voor Red Bull en reed daarnaast in het GP2-kampioenschap. De Zwitser wordt al bijna zijn hele carrière gesteund door Red Bull.

In recente tests met Red Bull en Toro Rosso was Buemi snel. Toro Rosso liet toen al weten Buemi graag als racecoureur in dienst te nemen.

“Ik ben blij dat ik Sebastian, die al deeluit maakte van de Red Bull familie, mag verwelkomen”, aldus teambaas Franz Tost. “In recente tests met ons heeft hij grote indruk op ons en de engineers gemaakt. Zijn snelheid en zijn progressie in het leerproces hebben ons ervan overtuigd om het stoeltje aan hem te geven. De aanstelling van Buemi voldoen we ook aan de doelstelling van Dietrich Mateschitz’s (Red Bull eigenaar red.) om via Scuderia Toro Rosso jong talent een kans te geven in de Formule 1.”

Voor het tweede stoeltje zijn Sebastian Bourdais, Takuma Sato, en Bruno Senna in de race. Takuma Sato lijkt, mits hij voldoende sponsorgeld in Japan vind, de beste papieren te hebben.

PG