Toro Rosso presenteert STR4

Scuderia Toro Rosso heeft vandaag op het circuit van Barcelona de nieuwe Scuderia Toro Rosso STR4 gepresenteert. Volgens Toro Rosso is de auto zelf ontwikkelt, de bolide toont echter wel zeer veel overeenkomsten met de Red Bull RB5.

“Deze auto is heel anders dan de RB5”, aldus teammanager Franz Tost. “We gebruiken een andere motor (Ferrari red.) en dat zorgt ervoor dat we ook een andere benzinetank en benzinesysteem gebruiken.”

“We hebben onze fabriek in Faenza uitgebreid met nieuwe mensen en extra machines. Hierdoor hebben we de grotendeels zelf kunnen bouwen. Dit is anders dan vorig jaar, toen heeft het Oostenrijkse bedrijf Carbotec dit gedaan.”

Scuderia Toro Rosso weet dat het erg moeilijk zal zijn om de resultaten van vorig jaar te herhalen. Toen behaalde het team met Sebastian Vettel meer punten dan Red Bull en een overwinning en Pole-Position.
“Ik ben al tevreden als we weten dat we elke zondag maximaal presteren”, aldus Tost. “Het zal veel van de andere teams afhangen waar wij in 2009 zullen staan.”

Klik hier voor foto’s>

Loading