Toro Rosso wacht tot september met coureurs

[photo1]Scuderia Toro Rosso wacht in ieder geval tot september met het vastleggen van coureurs. Teambaas Gerhard Berger wil op ontwikkelingen in de rijdersmarkt wachten, volgens de Oostenrijker is Alonso daarin de sleutel dit jaar.

Voor Toro Rosso rijden dit jaar Sebastian Vettel en Sebastian Bourdais. Vettel vetrekt volgend jaar naar Red Bull terwijl Bourdais tot op heden wisselvallig presteert.

“Als Alonso verhuisd dan zijn komen er coureurs met ervaring beschikbaar”, aldus Berger. “Daarnaast is er een nieuwe generatie goede nieuwe Red Bull coureurs en Toro Rosso is verbonden met de nieuwe generatie.”

Mocht Alonso vertrekken bij Renault dan zal hij waarschijnlijk naar Honda of BMW Sauber gaan. Hier zouden dan Nick Heidfeld en Jenson Button of Rubens Barrichello beschikbaar worden.In het GP2 kampioenschap heeft Red Bull banden met diverse coureurs die klaar lijken voor de Formule 1, onder hen onder andere Bruno Senna en Sebastian Buemi.

“Het zou Ideaal zijn als we een ervaren coureur naast een jonge debutant zouden hebben. Maar we moeten ook nog even afwachten hoe Bourdais het gaat doen in de tweede seizoenshelft van dit jaar.”

Loading