Het laatste Formule 1 nieuws. Alle ontwikkelingen, coureurs, actuele standen en kalender
Home F1 nieuws Toto Wolff onthult sleutelfactoren voor Mercedes voorafgaand aan de Grand Prix van Miami
F1 nieuws

Toto Wolff onthult sleutelfactoren voor Mercedes voorafgaand aan de Grand Prix van Miami

26
toto wolff
Foto: PitLine

Mercedes’ aanpak en uitdagingen in China

Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, heeft toegegeven dat het team tijdens de laatste race in China te veel wijzigingen heeft aangebracht in de afstelling van hun auto’s, wat hen op achterstand zette voor de rest van het weekend. Lewis Hamilton, die van een voorste rij en een podiumplaats in de Sprint naar een uitschakeling in Q1 ging slechts enkele uren later, gaf toe dat hij en George Russell hun auto-afstellingen hadden gesplitst in de hoop meer tijd te vinden binnen hun W15’s in Shanghai. Deze strategische gok pakte niet goed uit, wat resulteerde in een teleurstellende terugval voor Hamilton, vooral na zijn uitstekende prestatie in de natte omstandigheden tijdens de Sprint-kwalificatie op vrijdag.

Vooruitblik naar de Grand Prix van Miami

Er is echter een nieuwe kans voor Mercedes met de Grand Prix van Miami die ook een nieuwe test vormt van het Sprint-weekendformaat met twee afzonderlijke parc fermé perioden gedurende het weekend. Wolff heeft ook bevestigd dat de W15 zijn eerste upgrades van het seizoen zal krijgen in Florida. “We zijn klaar voor Miami en de eerste Amerikaanse race van het jaar”, zei Wolff. Hij beschreef het circuit als uitdagend en met de tweede Sprint van 2024, wat weer een interessante test zal zijn voor het team. Ondanks de mindere prestaties in China, waar te veel wijzigingen voor de kwalificatie hen op achterstand zetten, wisten beide rijders toch punten thuis te brengen.

Optimalisatie en upgrades in aantocht

Met de blik vooruit naar een sterker optreden in Miami, is het team van plan om de auto te optimaliseren. “We weten dat we meer prestaties moeten toevoegen en zullen dit weekend onze eerste kleine upgrades brengen”, aldus Wolff. Naast de technische uitdagingen, is Miami ook een van de drukste evenementen buiten de baan voor het team. Mercedes heeft al enkele fantastische dagen gehad in New York met hun partner WhatsApp. “Het is geweldig om de groei van zowel hun merk als F1 in de VS te zien, tot op het punt dat we het Empire State Building hebben overgenomen en een demonstratie uitvoering hebben gedaan op Fifth Avenue”, legde Wolff uit. Dit benadrukt de impact van de sport in de VS en het team kijkt ernaar uit om verder te bouwen op die groei.

Mercedes gaat het weekend in als vierde in het constructeurskampioenschap, 44 punten achter de derde plaats van McLaren en 143 punten achter de leiders Red Bull. Dit weekend biedt dus een cruciale kans voor Mercedes om hun seizoen weer op de rails te krijgen en te klimmen in het kampioenschap.

Gerelateerd nieuws

Was het optimisme van Lewis Hamilton in de Miami Grand Prix gerechtvaardigd?

De uitdagingen en het kleine succes van Mercedes Lewis Hamilton leverde een...

Helmut Marko voorspelt verrassende toekomst voor Adrian Newey in de Formule 1

De onzekere toekomst van een ontwerpicoon Adrian Newey, een legendarische naam in...

Alonso: FIA ‘aan boord’ met nieuwe richtlijnen voor F1-rijgedrag op komst

De aanleiding voor verandering Fernando Alonso, de coureur van Aston Martin, heeft...

Een onvergetelijke overwinning: wat we hebben geleerd van de F1 Grand Prix van Miami 2024

Lando Norris pakt zijn eerste F1-overwinning Voorafgaand aan de derde editie van...

Perez ontwijkt ramp met Verstappen in optimistische start van de Miami GP

Spannende momenten tijdens de start De Grand Prix van Miami begon met...

Toto Wolff sluit ontmoeting met Max Verstappen niet uit voor mogelijke overstap naar Mercedes

Toto Wolff, de teambaas van Mercedes, heeft de mogelijkheid van een ontmoeting...

Red Bull bevestigt schade aan Verstappens vloer ondanks verwarring na F1-race

Max Verstappen’s strijd in de Grand Prix van Miami Tijdens de Grand...