Formule 1

Toto Wolffs intrigerende update als Mercedes de shortlist voor 2025 afstreept’: “Ze staan op het punt te tekenen”

Uitgegeven door Bas Kaligis • 7 april 2024 06:22

Mercedes-teambaas Toto Wolff zal zich niet laten opjagen om een beslissing te nemen over de vervanger van de naar Ferrari vertrekkende Lewis Hamilton. Zelfs niet nu ‘een aantal van de echt goede jongens’ op het punt staan om bij rivaliserende teams te tekenen.

Toto Wolff Mercedes Grand Prix F1


Van Fernando Alonso tot Carlos Sainz, van Sebastian Vettel tot Andrea Kimi Antonelli, Mercedes heeft een stapel cv’s van coureurs die een stoeltje willen naast George Russell.

Maar hoewel Wolff heeft bevestigd dat hij de lijst heeft teruggebracht tot een shortlist, weigerde de teambaas te zeggen hoe kort die lijst was. Wel maakte hij vrijdag tijdens de teambazenpersconferentie voor de Grand Prix van Japan duidelijk dat hij zich niet laat opjagen, ook al betekent dit dat hij een aantal 'goede jongens' van de lijst kwijtraakt aan concurrerende teams.

"We hebben de beslissing nog niet genomen", zei hij over zijn line-up van 2025, "en het is niet iets wat we van plan zijn de komende weken te doen. De rijdersmarkt is erg dynamisch. Sommige van de echt goede jongens staan op het punt om voor andere teams te tekenen. We willen deze gesprekken blijven voeren en onze opties openhouden. Maar in dit stadium is het nog veel te vroeg om ons vast te leggen op een coureur, of die nu heel jong of heel ervaren is. Ik wil niet zeggen oud, maar zeer ervaren. De komende maanden zullen ons meer aanwijzingen geven."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS