Toyota aan het werk in Jerez

[photo1]Toyota heeft gisteren in Jerez getest ter voorbereiding op het 2007 seizoen dat 18 Maart van start gaat in Melbourne. Jarno Trulli en Ralf Schumacher hadden beide de beschikking over een Toyoya TF107. Taak van de beide Toyota coureurs was de laatste hand leggen aan de wagen voordat de wagens naar Melbourne worden gevlogen.

Toyota teste gisteren een nieuwe aerodynamisch paket op de wagen. Een beetje regen in de ochtend gooide wat roet in het eten voor het Japanse team maar in de loop van de dag begon de baan op te drogen en konden Trulli en Schumacher er vol tegenaan.

Jarno Trulli was de snelste man van de dag. Hij stuurde zijn Toyota rond in 1min 19.710s en reed in totaal 112 ronden. Daarmee zette Trulli 2 voledige raceafstanden op de wagen. “We hebben veel ronden gereden vandaag. Zeker 2 raceafstanden dus ik ben tevreden over wat we vandaag hebben gedaan. Ik denk dat we morgen nog meer vooruitgang kunnen boeken” Aldus Trulli in het persbericht dat Toyota naar buiten bracht.

De teamgenoot van Trulli, Ralf Schumacher, reed de 2e tijd van dag. Hij ging rond in 1min 20.389s en reed 81 ronden. Ralf Schumacher in het persbericht over zijn dag: “Vandaag ging het erg goed en hebben we goed werk gedaan. De 1e race van het jaar is erg dichtbij dus hebben we verschillende setups op de wagen geprobeerd. We hebben veel ronden gedaan zonder problemen met de wagen. We hebben nog 1 testdag voor Melbourne en morgen moeten we dus alles uit de kast halen.

Edwin Scholten
F1News.nl

Loading