Toyota motoren vanaf 2007 voor Williams?

Hoewel het seizoen 2006 nog niet eens begonnen is zijn de geruchten voor het seizoen 2007 al in volle gang. Volgens de geruchten zouden Williams en Toyota achter de schermen druk bezig zijn om een samenwerking aan te gaan, waarbij het Japanse Toyota motoren zou gaan leveren aan het Britse team.

Nu BMW een eigen renstal heeft en Williams niet meer van motoren voorziet, moest Williams op zoek naar een nieuwe motorenleverancier. Uiteindelijk werd er gekozen voor Cosworth. Williams zou echter liever een deal sluiten met Toyota, maar die zouden het niet aankunnen om drie teams van motoren te voorzien. Naast haar eigen team leveren de Japanners ook krachtbronnen aan het team van Midland waar op dat moment al een contract mee was gesloten. Hierdoor moest Williams op zoek naar een andere motorenleverancier.

Naar alle waarschijnlijkheid zal Williams slechts één jaar met de Cosworth krachtbron gaan racen. Vanaf 2007 wil de Britse renstal overstappen naar Toyota. Deze zouden dan onder de naam ‘Lexus’ achterin de Williams liggen.

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading