Toyota opnieuw naar de tekentafel

Toyota zal tijdens de Grand-Prix van Imola met een gewijzigde TF104 aan de start komen. De Formule 1 renstal presteerde niet naar verwachting in Australië, Panis en Da Matta eindigden buiten de top 10 en werden op 2 ronden gereden.

Toyota wil haar bolide nu gaan verbeteren, tijdens de 2 komende Grand-Prix zal bolide niet veel veranderen dit is moeilijk omdat deze niet in Europa plaats vinden. Technisch-directeur Mike Gascoyne heeft daarom als doel gesteld om de auto voor de Grand-Prix van San Marino te hebben verbeterd.

“In Maleisië zitten er al wat nieuwe zaken op de auto”, aldus Gascoyne. “We hebben dan in ieder geval een nieuwe voorvleugel en waarschijnlijk ook nieuwe tuning vanes. In Imola zal de bolide helemaal anders zijn, de auto is te zwaar dus hier zullen we dan vooral naar kijken. Daarnaast genereert de auto te weinig grip, we zullen de aërodynamica moeten aanpassen, ook moeten we nog veel meer uit de banden kunnen halen. De motor en betrouwbaarheid zijn wel erg goed. In Silverstone hopen we overigens met een nog grotere update te komen.”

Loading