Toyota over de GP van Italië

[photo1]Beide Toyota-rijders zijn vandaag van een mogelijke puntenfinish onthouden. Mika Salo bracht zijn Toyota als elfde over de finish. De Fin maakte zijn enige pitstop vanaf een vierde positie, maar door over de witte lijn aan het eind van de pitstraat te rijden kreeg Salo een drive-through penalty. Na een geweldige start moest Allan McNish in ronde 13 uitvallen vanaf een zesde positie met een probleem aan de voorwielophanging.

Mika Salo:
“Dit was een rampzalige race. Ik had last van overstuur omdat mijn eerste set banden onder de blaren zat. Mijn enige pitstop verliep goed maar ik was geconcentreerd op mijn spiegels toen ik de pitstraat verliet en daardoor reed ik over de witte lijn. De drive-through penalty heeft mijn race verpest. Zonder die penalty had ik vandaag in de punten gefinished. Nu ben ik slechts elfde.”

[photo2]Allan McNish:
“Het lijkt erop dat ik vandaag een probleem had met de voorwielophanging. Ik voelde het voor het eerst aan het begin van de race. De auto begon minder constant te remmen en met name bij de Ascari bocht had ik er last van. Jammer genoeg werd het steeds erger en waren we niet in staat het op te lossen. Ik had een geweldige start en lag zesde na 10 rondes. Het is een grote teleurstelling om uit te vallen vanaf een puntenpositie. We hadden vandaag een goede kans.”

Ove Andersson

“Over het algemeen een frustrerend einde van een sterk weekend voor het Toyota team. Ik weet zeker dat we vandaag 2 auto’s in de punten konden krijgen. Allan had een geweldige start en moest uitvallen met een probleem aan de voorwielophanging. Mika had last van blaren op de banden en had een drive-through penalty. Zonder deze pech hadden we zeker punten. Ik weet niet hoe sterk we zijn in de GP van Amerika. We zijn er nog nooit eerder geweest en hebben geen data van de baan dus we moeten afwachten en zien wat we kunnen.”

Loading