Toyota presenteert TF106

[photo1]Volkomen onverwacht stuurde Toyota vanmorgen al de eerste foto’s van de nieuwe Toyota TF106 de wereld in. Het team maakte bekend dat het deze week al met de nieuwe auto voor 2006 op het circuit van Barcelona zal testen.

Nog nooit was een Formule 1 auto, ruim drie maanden voor de seizoensstart, zo vroeg klaar.
“Dit heeft grote voordelen”, aldus Mike Gascoyne technisch-directeur van Toyota F1. “Al sinds eind 2004 werken we aan deze auto. Nu we zo vroeg beginnen met testen kunnen we doorontwikkelen en alles nog eens onder de loep nemen.”

[photo2]”Vlak voor de seizoensopening in Bahrein zullen we nog met een verbeterd aerodynamisch pakket komen. De achterkant van de auto is geheel nieuw, vooral door de komst van V8 motoren. De voorkant van de auto is een doorontwikkeling van de TF015B waarmee we in China en Japan reden.”

Het is duidelijk te zien dat Toyota in haar windtunnel in Keulen overuren heeft gedraaid. De nieuwe Toyota is vooral aerodynamisch nog verder geperfectioneerd. Aan de auto zitten nog meer flapjes dan vorig seizoen en ook de diffuser is veranderd. De verwachting is dat het uiterlijk van de auto voor de eerste race op 12 maart nog flink zal veranderen.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading