Toyota teambaas trekt zich terug

[photo1]Ove Andersson heeft zich teruggetrokken als teambaas van de Formule 1 renstal van Toyota. De Zweed zal nog wel verbonden blijven aan Toyota, hij zal het team van advies gaan voorzien.

De positie van Andersson zal worden ingenomen door Tsutomu Tomita. Tomita werkt al sinds 1969 voor Toyota, de Japanner is lid van het raad van bestuur van de autofabrikant. Hij was de drijvende kracht achter de beslissing om in de Formule 1 te debuteren.

“Dertig jaar geleden begon ik met drie mensen in België”, aldus Ove Andersson. “Sinds die tijd ben ik in veel klasse actief geweest, samen met Toyota hebben veel doelen kunnen behalen. Het was fantastisch om met Toyota in de Formule 1 te debuteren, ik heb alle het vertrouwen in het project. Ik weet zeker dat men succes zal behalen en ik kijk uit naar de dag wanneer een Toyota een Grand-Prix zal winnen.”

Tsutomu Tomita
“Ik kan Andersson niet genoeg bedanken voor wat hij voor Toyota heeft gedaan. Vanaf volgend seizoen zal ik samen met president John Howett Toyota en het raceteam besturen. Met behulp van het Advies van Andersson wil ik van Toyota zo spoedig mogelijk een succesvol topteam maken.”

Loading