Toyota wordt wellicht “Stefan GP”, Sauber onzeker

Ondanks het feit dat Peter Sauber afgelopen week het door hem opgerichte team van BMW terugkocht, is het altijd nog verre van zeker dat het team ook wordt toegelaten tot de Formule 1 voor 2010. Sauber gaat ervan uit dat zij de vrijgekomen plek van Toyota mag innemen, maar dat team is geschrokken van een mogelijke boete van 150 miljoen dollar voor het plegen van contractbreuk.

Toyota overweegt zich nu toch zich eigen in te laten schrijven voor 2010, maar de plek dan af te staan aan een andere partij. Volgens diversen bronnen wil Toyota haar startbewijs doorgeven aan Stefan GP. Zij zouden voor vijf miljoen euro per jaar gebruik kunnen maken van de Toyota-krachtbron en mag tevens in 2010 en in 2011 alle faciliteiten in Keulen mogen gaan gebruiken. Daarnaast zijn ook het ontwerp TF110, de diensten van technisch directeur Pascal Vasselon en coureur Kamui Kabayashi door Toyota beschikbaar gesteld, dit alles naast een bonus van vijf miljoen dollar sponsorgeld

Komende week wordt de startlijst voor 2010 door de FIA bekend verwacht, en wellicht wordt het dan duidelijk wat er allemaal gaat gebeuren. Volgens diversen bronnen wordt Sauber hierop niet genoemd.

(RvR)