Toyota zet rijdersduo op straat

Het toonaangevende Britse autosport-magazine “Autosport” meldt dat Toyota haar beide coureurs verteld heeft dat ze voor 2003 op zoek moeten naar een ander team.

Vertegenwoordigers van Toyota bevestigen noch ontkennen de geruchten. “Er is nog geen beslissing genomen over het rijdersduo voor volgend jaar. Toyota heeft de datum waarop beide rijders bekend worden gemaakt nog niet vastgesteld.”

Christiano da Matta is kandidaat voor één van beide stoeltjes. Zijn resultaten dit seizoen in de Amerikaanse CART Series zijn indrukwekkend te noemen, da Matta rijdt daar met Toyota motoren.

Als Toyota dit gerucht bevestigt is dit geen dankbaar gebaar ten opzicht van haar beide rijders. Dankzij hun ervaring en ontwikkelinswerk is Toyota gekomen tot waar het nu is.

Allan McNish testte in 2000 voor het eerst onderdelen getest in de Toyota GT-One, de bolide waarmee hij 24 uur van Le Mans gereden heeft. Mika Salo heeft een berg formule 1 ervaring meegenomen naar Toyota, ook hij is al vanaf het begin betrokken bij het formule 1 project van Toyota.

Loading