Traction-control toch niet verboden?

[photo1]De Formule 1 teambazen en de FIA hebben afgelopen dinsdag in Londen vergaderd. Volgens de laatste onbevestigde berichten heeft men gezamenlijk besloten dat het gebruik van traction-control blijft toegestaan, launch-control zal vanaf volgend seizoen worden verboden.

De FIA wilde traction-control eerst vanaf de Grand-Prix van Groot-Brittannië verbieden, daarna werd het verbod uitgesteld tot volgend jaar. Nu schijnt het verbod dus helemaal van de tafel te zijn, de teams en de motorfabrikanten waren tegen het verbod.

De reden hiervoor is dat het veel geld zou kosten om alle elektronische systemen, motoren, en versnellingsbakken aan te passen. Daarnaast zouden de grote teams toch weer geld gaan investeren in de ontwikkeling van een systeem dat niet verboden is en dat hetzelfde effect heeft als traction-control.

Daarnaast schijnt het dat er in 2004 nog wel motoren mogen worden gewisseld. Teams mogen in een Grand-Prix weekend dan nog maar slechts één motor gebruiken, echter als men de motor wisselt dan wordt de betreffende coureur wel 10 plaatsen terug gezet op de startgrid.