Trulli over zijn crash

[photo1]Jarno Trulli maakte gisteren de zwaarste crash uit zijn loopbaan mee. De Italiaan kwam er gelukkig goed vanaf, vandaag sprak de Renault F1 coureur over zijn crash.

“Gelukkig ben ik ongedeerd”, aldus Jarno Trulli. “Ik wist meteen dat ik oké was, ik gaf dan ook een duim voordat ik uit de auto was. Ik ging naar het medical centre voor een extra check, maar ik ben oké en ik herinner me alles wat er gebeurd was. De veiligheid van de auto is dik in orde.”

“In het midden van de bocht 13 haalde de achterkant me plotseling in. Ik probeerde te corrigeren maar dit ging niet meer. Het voelde alsof de achterwielophanging afbrak, maar dit kunnen we niet vast stellen voordat het technisch onderzoek is afgerond. Toen ik niet meer kon corrigeren heb ik mijn handen van het stuur gehaald en over mijn helm gehouden voordat de auto van de baan raakte.”

“Ik was niet bang, er is geen tijd om bang te zijn. Ik heb zo snel als mogelijk gehandeld, gelukkig ben ik er goed vanaf gekomen. Nu kijk ik uit naar Hockenheim, het circuit ligt me. Onze auto is daar vrij sterk denk ik, hopelijk hebben we dan ook wat verbeteringen bij ons. Veel zal afhangen van de condities op het circuit en van de banden.”

Loading