Trulli verwacht geen podiums

[photo1]Toyota coureur Jarno Trulli weet het na enkele dagen testen al zeker, zijn team hoeft dit jaar niet te rekenen op podiumplekken. Volgens de Italiaan is de voorsprong van Ferrari te groot.

“Laat ik duidelijk zijn, in de situatie waar wij ons momenteel in bevinden zijn Ferrari en McLaren momenteel onverslaanbaar voor ons”, aldus Trulli. “Praten over podiumplaatsen is niet realistisch.”

“Aangezien BMW Sauber wat problemen lijk te hebben is er een kans dat we daarbij in de buurt kunnen komen. Ook Renault en Williams zijn misschien realistische doelen, maar meer dan dat zit er ook echt niet in.”

“Ferrari kan remmen in acceleren wat ze willen, terwijl ik in de auto altijd moet oppassen. Ik denk dat zelfs Ferrari in de basis een halve seconde sneller is dan McLaren. Voor mijn gevoel is het kampioenschap al beslist voordat het begonnen is.”

Bij de teampresentatie van Toyota was men nog optimistisch. Toyota zou een stap voorwaarts gaan maken, het regelmatig halen van podiumplekken was daarbij de doelstelling. Na enkele dagen testen met Ferrari op het circuit is echter pijnlijk duidelijk geworden dat het Japanse team veel tekort komt. Nu Timo Glock en Jarno Trulli zich al voor de seizoensstart sceptisch hebben uitgelaten lijkt het erop dat we dit jaar opnieuw geen wonderen mogen verwachten van het team met het grootste budget in de Formule 1.

Loading