Trust kiest voor GP2

Het Dordrechtste ICT-bedrijf Trust gaat volgend jaar zeer waarschijnlijk een eigen GP2 team runnen. Trust heeft inmiddels een intentieverklaring getekend met de Brit Trevor Carlin.

Carlin was enige tijd sportief directeur bij het voormalige Midland F1 team (nu Spyker red.). Alleen Bernie Ecclestone lijkt Trust nog van het eigen GP2 team af te kunnen houden, de Formule 1 tycoon moet de inschrijving van Trust en Carlin namelijk goedkeuren. Dit lijkt echter geen enkel probleem te zijn.

Trust keek aanvankelijk naar de Champcar serie. Trust wilde eigenaar worden van het team Conquest Racing. Hier werd echter vanaf gezien nadat Lodewijk Varrossieau, de voormalig manager van Christijan Albers, Trust adviseerde om een GP2 team te starten. Trust is nu ook nog sponsor van Spyker F1, deze sponsoring zal aan het einde van dit jaar worden beëindigd.

Giedo van der Garde, nu testcoureur bij Spyker, lijkt vrijwel zeker te zijn van een stoeltje bij het nieuwe GP2 team van Trust. Trust was eerder al betrokken bij de carrières van Jos Verstappen en Christijan Albers en was sponsor van de voormalige Formule 1 teams van Minardi en Jordan.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading