F1 Nieuws

Tsunoda profiteert volgens Ricciardo van 'de door hem gevonden setup'

Tsunoda profiteert volgens Ricciardo van 'de door hem gevonden setup'

19 april - 16:30

Door een van de slechtste seizoensstart in zijn carrière loopt het niet bepaald lekker voor Daniel Ricciardo. Het wordt er ook niet beter op als je kijkt naar zijn teamgenoot Yuki Tsunoda, die telkens weer beter presteert dan de Australiër. 

Wat doet Tsunoda anders volgens Ricciardo?

“Hij rijdt goed. Zo simpel is het. Doet hij iets dat anders is? Niet echt”, zegt Ricciardo over zijn teamgenoot Yuki Tsunoda voorafgaand aan het raceweekend in China. De Australische coureur is niet meer in de punten gevallen sinds de race in Mexico in 2023, terwijl Tsunoda met dezelfde auto bij de meeste races beter presteert en wel al punten scoorde.

Ricciardo suggereert dat de prestaties van de Japanner mogelijk zijn gestegen door zijn resultaat in Mexico: “Ik denk dat we in Mexico vorig jaar een kleine doorbraak hebben bereikt met de setup. Ik denk dat het Yuki na dat hele goede weekend zeker heel nieuwsgierig heeft gemaakt naar onze manier van rijden en afstellen van de auto.”  

Met de resultaten van dit jaar heeft de meeste kritiek zich op Ricciardo gericht, hoewel ze beide de auto vergelijkbaar besturen. “Ik denk dat hij comfort heeft gevonden in wat ik vorig jaar comfort vond. Ik denk dat hij ook het meeste uit dat pakket heeft kunnen halen. Ik denk dat hij zich daar goed aan heeft aangepast en dat hij goed rijdt”, merkt Ricciardo op. Ondanks de uitdagingen heeft Ricciardo wel veel lof voor zijn teamgenoot: “Ik wil niet zeggen dat hij geen gekke dingen doet, maar hij doet het heel goed.”