Tung maakt Formule 1 debuut | Update

De Nederlander Ho-Pin Tung heeft vanmorgen zijn Formule 1 debuut bij het BMW Williams F1 team gemaakt. Tung parkeerde zijn bolide aan het eind van de testsessie in het grind.

Tung testte samen met de testcoureur van Sauber, de Zwitser Neel Jani. Jani zette tijden van 1.21 op de klokken, de Nederlander was ongeveer een seconde per ronde langzamer.

Tegen het einde van de sessie wilde Tung op de limiet gaan rijden, de Velpenaar wilde zijn tijd verbeteren. Dit pakte helaas niet goed uit, in de eerste
bocht van het circuit schoof Tung het grind in. Tung moest de bolide noodgedwongen in het grind laten staan, hiermee beëindigde hij zijn testsessie.

Update
Later vanmiddag mag Tung nog enkele rondjes in de Williams rijden. Aanvankelijk zou de Nederlander alleen in de ochtend testen, hij zou 42 ronden mogen rijden. In de 36e ronde spinde Tung echter van het circuit, Tung liep dus 6 ronden mis. Williams wil Tung aan het van de middag nog 6 rondjes geven. De Nederland hoopt zijn tijd van 1.22.098 dan te verbeteren.

Tung werd tijdens zijn test afgesneden door Ferrari testcoureur Luca Badoer. Tung kon Badoer niet meer ontwijken en raakte het achterwiel van de Ferrari. Nadat Tung de pits had bereikt liep hij meteen naar de pitbox van Ferrari om daar zijn verhaal te halen. Tung sprak echter niet Luca Badoer aan maar Rubens Barrichello. De Nederlander lijkt dus niet onder de indruk te zijn van de wereld die Formule 1 heet.

Momenteel heeft Juan Pablo Montoya een rondetijd van 1.17 op de klokken gezet. De La Rosa heeft voorlopig de snelste tijd neergezet, hij zette een 1.16.918 op de klokken.

Update
Tung heeft zijn tijd niet meer kunnen verbeteren. Williams liet weten tevreden te zijn over de progressie die Tung door de dag heen boekte. Op 17 december zal de Nederlander een persconferentie geven in een hotel in Bejing.