Tweede Honda team nog niet in 2006

[photo1]Het is zo goed als zeker dat Honda volgend jaar nog geen tweede Formule 1 team zal inzetten. De Japanners maakten eerder plannen bekend om volgend jaar met een tweede team te komen dat gebruik zou gaan maken van het B.A.R chassis van dit jaar.

Volgens de Formule 1 reglementen is het nu nog niet toegestaan dat teams chassis of onderdelen van elkaar gebruiken. Het tweede Honda mag volgend jaar dus niet met het B.A.R chassis van dit jaar gaan rijden.

Om volgend jaar alsnog te kunnen deelnemen met het tweede team heeft Honda dus toestemming van de FIA nodig om gebruik te maken van het B.A.R chassis, de FIA heeft afgelopen week op de bijeenkomst van alle Formule 1 teambazen besloten deze toestemming niet te geven.

Pas in 2008 mogen teams onderdelen van elkaar gebruiken. Voor Honda komt dit te laat, de Japanners hebben geen tweede auto gereed. Het is nu te kort dag voor Honda en haar partners om nog voor volgend seizoen een auto voor het tweede Honda team te ontwikkelen.

Voor Christijan Albers is dit slecht nieuws. De Japanner Takuma Sato en Anthony Davidson zouden aanvankelijk voor het tweede Honda team gaan rijden. Nu dit team volgend jaar er zeer waarschijnlijk nog niet bij zal zijn zullen deze coureurs zich opnieuw op Midland richten, het team waar de Nederlander volgend jaar graag zou willen rijden. Voor Albers zal het een spannende winter worden, het is momenteel uiterst onzeker of hij volgend jaar opnieuw Grand-Prix zal kunnen rijden.

Peter Gloudemans
F1News.nl

Loading