Tweede testdag Van Dam (Update)

Vandaag testte Neerlands hoop Carlo Van Dam opnieuw op het circuit van Estoril. Van Dam reed vandaag opnieuw in een Formule Renault (2000), hoewel Van Dam de bolide nog niet goed kende ging het volgens Van Dam toch meteen goed.

In de 6e ronde echter parkeerde Van Dam de Formule Renault (2000) in de vangrail. De achterkant van de bolide brak uit waarna deze de vangrail raakte. De bolide was beschadigd, Van Dam zelf bleef ongedeerd.

De bolide werd in de pits weer gerepareerd, om 14.00 uur was de bolide gereed en kon Van Dam de baan weer op. Voordat Van Dam de baan op gaat wijzigt hij de set-up en de balans van de bolide. Tevens wordt er een nieuwe set banden onder de bolide gemonteerd.

Door de dag heen boekt Van Dam veel progressie, bij Renault is men dan ook tevreden over de Nederlander.

Van Dam vind Estoril een mooi circuit maar erg moeilijk omdat de bochten omhoog lopen en je deze niet goed aan ziet komen.

Vandaag was de laatste testdag voor Van Dam, morgenavond zal de Europees kartkampioen weer in zijn woonplaats Vlaardingen aanwezig zijn.

**Update**
Een van de monteurs van Renault vertelde dat er waarschijnlijk iets van de bolide is afgebroken, dit is waarschijnlijk de oorzaak van de crash.

Inmiddels hebben de tijden van gisteren ons bereikt, ‘S morgens was Van Dam 13 seconden langzamer dan de snelste coureur, ‘S middags was Van Dam vervolgens 3 seconden langzamer als de snelste concurrent. Gisteren was het de eerste keer dat Van Dam schakelde en in een single-seater reed. Over de tijden van vandaag is nog niets bekend, wij houden U op de hoogte.

Loading