Tweede zege op rij voor Michael Schumacher

Ferrari coureur Michael Schumacher heeft zojuist de Grand Prix van Frankrijk gewonnen. Tijdens de thuis Grand Prix van Renault versloeg de Duitser Fernando Alonso. Echter hield Alonso de ‘schade’ wel beperkt door tweede te worden en zo maar 2 punten te verliezen op Schumacher.

De start kende vrijwel geen problemen. Alleen Takuma Sato had net als in de opwarmronde wat problemen met zijn koppeling waardoor hij niet goed weg kwam. Achter Honda coureur Rubens Barrichello vormde zich een batterij van zes auto’s. Ook Christijan Albers kon zelfs af en toe aanhaken bij dat groepje. Zijn Midland bolide was echter niet snel genoeg om mensen in te kunnen halen.

Albers’ teamgenoot Tiago Monteiro verliet op spectaculaire wijze de race. Hij spinde achter de Aguri van Franck Montagny en werd gelanceerd door de hoge curbstones. Na deze harde klap kon hij zijn bolide nog wel naar zijn pitbox rijden, daar was echter het verhaal voorbij. Nadat Monteiro uitstapte greep hij gelijk naar zijn elleboog. Door de klap was zijn elleboog op de zijkant van de monocoque gekomen.

Felipe Massa was de eerste coureur die binnenkwam voor zijn pitstop. Gelijk een ronde later kwam Fernando Alonso binnen. Uiteraard hoopte de Spanjaard om voor de Ferrari te komen. Dit lukte echter net niet. Michael Schumacher kende geen problemen tijdens zijn pitstop en kon simpelweg zijn eerste plaats behouden.

Het team van Honda beleefde een ronduit rampzalig weekend. Zowel Rubens Barrichello als Jenson Button kwam niet aan de finish. Mark Webber kende ook de nodige problemen met twee keer een lekke band was zijn achterstand dusdanig hoog opgelopen om nog enige rol van betekenis te spelen. De Williams coureur hield het enige tijd later ook voor gezien en stapte uit zijn bolide. Jarno Trulli haalde ook niet de finish. Hij zette zijn Toyota bij aankomst in de pits meteen in de pitbox.

Zijn teamgenoot Ralf Schumacher kende voor de verandering geen problemen. Hij finishte knap op de vierde plaats. Pedro de la Rosa finishte ook in de punten. Hij werd knap zevende. Een plaats achter teamgenoot Kimi Raikkonen.

GP Frankrijk : Uitslag race:
01. M. Schumacher – Ferrari, in 1:32:07.803
02. F. Alonso – Renault + 10.131
03. F. Massa – Ferrari + 12.546
04. R. Schumacher – Toyota + 27.212
05. K. Räikkönen – McLaren + 33.006
06. G. Fisichella – Renault + 45.265
07. P. de la Rosa – McLaren + 49.407
08. N. Heidfeld – BMW + 1 ronde
09. D. Coulthard – Red Bull + 1 ronde
10. S. Speed – Scuderia Toro Rosso + 1 ronde
11. J. Villeneuve – BMW + 1 ronde
12. C. Klien – Red Bull + 1 ronde
13. V. Liuzzi – Scuderia Toro Rosso + 1 ronde
14. N. Rosberg – Williams + 2 ronden
15. C. Albers – Midland F1 + 2 ronden
16. F. Montagny – Super Aguri + 3 ronden

Niet gefinisht
17. J. Button – Honda
18. M. Webber – Williams
19. J. Trulli – Toyota
20. R. Barrichello – Honda
21. T. Monteiro – Midland F1
22. T. Sato – Super Aguri

Tein Eizema
F1News.nl

Loading