Sluit je aan bij De grootste racefamilie van Nederland

Ontdek welk pakket bij jou past

  • Altijd meepraten over de Formule 1
  • Kans maken op toffe prijzen
  • Advertentievrije site * (Plus & Premium)
  • Toegang tot de exclusieve RN365 app (Plus & Premium)
  • En nog veel meer…
* m.u.v. content van derden
Ontdek de mogelijkheden
Formule 1 Grand Prix China 2024

Uitslag sprintkwalificatie Formule 1 GP China 2024

Lando Norris heeft de snelste tijd neergezet tijdens een chaotische sprintkwalificatie voor de Grand Prix van China. Lewis Hamilton begint zaterdagochtend ook vanaf de eerste rij aan de sprintrace.

Norris China FP1
Artikel
Naar nieuwsoverzicht © XPBimages

Voorafgaand aan de sprintkwalificatie had het licht geregend, dus het zou een interessante sessie worden. In het eerste deel reed Sergio Perez de snelste tijd, terwijl Pierre Gasly, Esteban Ocon, Alex Albon, Yuki Tsunoda en Logan Sargeant de schifting niet overleefden. George Russell sprong ternauwernood uit de gevarenzone.

Door een tweede brand in het gras werd SQ2 een paar minuten uitgesteld. Het gevolg? Haast door regenval in de slotfase. Russell, Kevin Magnussen, Nico Hulkenberg, Daniel Ricciardo en Lance Stroll werden uitgeschakeld. Lokale held Guanyu Zhou ging wel door naar het laatste deel.

Voorafgaand aan SQ3 begon het écht te regenen en was de baan ontzettend glad. Alle overgebleven coureurs moesten hun snelle tijden op de intermediates neerzetten. Lando Norris kwam uiteindelijk als winnaar uit de bus en mag de sprintrace vanaf de eerste positie aanvangen. Lewis Hamilton en Fernando Alonso werden tweede en derde. Verstappen raakte twee tijden kwijt wegens track limits en kwam niet verder dan de vierde plaats.

Bekijk de volledige uitslag hieronder!

Uitslag Sprint shootout - China

# Coureur Team Tijd Band
Resultaten worden geladen...

Max Verstappen is de grote favoriet voor de overwinning in Miami. Hij heeft tot nu toe alle edities van deze Grand Prix gewonnen. Als de Nederlander zondag opnieuw wint, betaalt Unibet maar liefst 30 keer jouw inzet uit!

Voorwaarden van toepassing, alleen geldig voor nieuwe spelers van 24 jaar en ouder. Wat kost gokken jou? Stop op tijd. 18+

Win 30 keer jouw inzet!

Praat mee!

Viaplay
x
Toekomst Newey's manager hint op zijn volgende stap na Red Bull-vertrek