Unieke dingen om op te wedden in de motor- en autosport

Het is geen geheim dat de autosport in de laatste jaren een enorme boost heeft gekregen in Nederland. Aangezien we vele toptalenten voortbrengen en er zelfs wereldkampioenen zijn uit Nederland, kijkt iedereen tegenwoordig reikhalzend uit naar de volgende race. Daarbij gaat het natuurlijk vooral over formule 1, maar ook de MotoGP klasse is nog altijd immens populair onder Nederlandse liefhebbers, net als een aantal Amerikaanse race competities zoals NASCAR.

Bij de bookmakers Nederland inzetten op autosport kan dan ook vrijwel altijd en overal. Ongeacht welke autosport precies je voorkeur heeft, zorgen ze er in de meeste online casino’s voor dat je altijd wat te kiezen hebt. Er komen steeds meer opties bij op het gebied van inzetten, en dat maakt het voor veel echte liefhebbers extra leuk. Wat deze opties zoal zijn? Dat ga je hieronder lezen, als we kijken naar een aantal unieke dingen waar je op kunt wedden in de motor- en autosport.

Kies voor combinatieweddenschappen

Wanneer je meer wilt halen uit je inzet, zijn combinatie weddenschappen een goede manier om dit te doen. Door op meerdere dingen tegelijk in te zetten in de motorsport, worden de quoteringen van al deze weddenschappen bij elkaar opgeteld. Zodoende kun je veel meer winnen dan met een enkele inzet. Een voorbeeld hiervan is inzetten op de winnaar van een race, op wie er na een halve race aan de leiding gaat en op wie de snelste ronde gaat rijden. Door al deze weddenschappen op hetzelfde formuliertje af te sluiten, kun je veel meer winnen dan wanneer je ze alle drie los afsluit. Het nadeel hiervan is natuurlijk wel dat je ook een stuk meer risico loopt dat het fout gaat.

Wij rijdt de snelste ronde?

Nog een leuke weddenschap om af te sluiten is wie de snelste ronde zal gaan rijden. Vaak zijn dit de beste coureurs, maar soms doen teams op tactisch gebied allerlei omzettingen, bijvoorbeeld om het extra punt wat coureurs hiervoor krijgen af te snoepen van een concurrent als de tussenstand dit toelaat. Ze maken dan een extra pitstop voor verse banden op het einde. Het is daardoor soms erg moeilijk te voorspellen wie de snelste ronde zal rijden, maar dat maakt het alleen maar uitdagender.

Coureur van de dag

De coureur van de dag hoeft uiteraard niet degene te zijn die als eerste over de finish komt. Wanneer iemand bijvoorbeeld achteraan start, maar een uitstekende race rijdt en daarbij het halve veld inhaalt, is de kans groot dat deze coureur door de fans als rijder van de dag zal worden gekozen. Dat maakt het iets moeilijker om dit te voorspellen dan bijvoorbeeld de winnaar, want iedereen heeft soms zomaar goede of slechte dagen. Je kunt er echter ook veel hogere quoteringen voor verwachten, en dat maakt het extra aantrekkelijk. 

Het beste team

Om het beste team goed te kunnen voorspellen ben je dus niet van een, maar van twee coureurs afhankelijk. Dat maakt het iets moeilijker, maar ook leuker. Wie de winnaar is hoeft namelijk niet zo heel veel te zeggen, als deze een teamgenoot heeft dit de finish niet eens weet te halen. In de autosport geeft dit je de optie om een extra weddenschap af te sluiten waarmee je goed geld kunt verdienen.

Winnaar van het kampioenschap

Dit is meer een weddenschap voor de lange termijn, maar juist daarom zijn de odds ook vele malen hoger. Zeker wanneer je voordat het seizoen begint er al voor kiest om in te gaan zetten op de toekomstige winnaar hiervan, kun je vaak gemakkelijk flinke winst behalen als je het later goed blijkt te hebben. Zelfs als je kiest voor de absolute favoriet, levert dit vaak leuke bedragen op.

Combineer meerdere races

Dit is nog een manier om het extra spannend te maken, alleen moet je wel wat meer geduld hebben voordat je de uitslag zult weten. Het is bij veel bookmakers namelijk mogelijk om weddenschappen op meerdere races te combineren. Daardoor zal het uiteindelijke bedrag wat je kunt winnen flink omhoog kunnen gaan ten opzichte van inzetten op een enkele race. Vandaar dat veel gokkers het als een interessante optie zien wanneer ze op motorsport in gaan zetten.