USF1 wil 2010 overslaan

US F1 heeft de FIA verzocht om niet dit jaar, maar pas in 2011 op de grid te mogen staan. Dat meldt het Amerikaanse Speed TV. Onderhandelingen met Campos Meta 1 en Stefan GP over mogelijke fusies zijn op niets uitgelopen om haar plaats op de grid niet veilig te stellen.

De Amerikaanse renstal van Peter Windsor en Ken Anderson zou bereid zijn om een bedrag van een zeven cijfers over te maken aan de FIA om te bewijzen dat ze in 2011 in elk geval wel zal aantreden. US F1 meldde zich als het eerste nieuwe team voor het seizoen 2010 aan, maar vrijwel direct na de goedkeuring van de FIA raakte het team meermaals in opspraak. In tegenstelling tot Virgin Racing en Lotus, kunnen de Amerikanen nog steeds geen bolide presenteren.

Het verzoek van US F1 om het seizoen 2010 over te mogen slaan, komt er nadat gesprekken met Stefan Grand Prix, dat dit jaar ook graag aan de Formule 1 wil meedoen, over een fusie op niets uit waren gelopen. Stefan Grand Prix hoopt in Bahrein als zelfstandig team in de F1 te kunnen debuteren.