Valencia krijgt kritiek

[photo1]De Grand-Prix van Europa in de straten van Valencia zou een van de mooiste en spannendste Grand-Prix worden, zo werd voor afgelopen weekend gezegd. Niets bleek minder waar, de race bleek gisteren uiterst saai en het circuit mist ambiance. De verschillende kranten in Europa waren dan ook niet erg lovend over het nieuwe circuit.

De Spaanse krant Marca liet weten dat het circuit uiterst saai is waar bijna niet kan worden ingehaald. El Mundo Deportivo was ook niet erg positief; “het was een saaie optocht waarbij niets gebeurde en juist wel gebeurde wat niet moest gebeuren, Alonso viel uit”.

De kranten in Engeland, Duitsland, en Italië waren ook niet erg positief. Het circuit zou ambiance en uitstraling missen. Daarnaast is er op het circuit niet te passeren waardoor spannende races een utopie lijken.

De belofte van Formule 1 – tycoon Bernie Ecclestone om een spannende race toe te voegen aan de kalender is dus voorlopig niet waargemaakt. Volgende maand vind ook de Grand-Prix van Singapore plaats, eveneens op een stratencircuit. Hopelijk zien we hier wel een mooie race!