Valentino Rossi wil wederom Ferrari testen

[photo1]MotoGP coureur Valentino Rossi wil wederom een Ferrari testen. Rossi werd afgelopen weekend voor de zesde maal MotoGP kampioen en zou als cadeau graag een Formule 1 bolide van Ferrari willen rijden.

“Ik zou graag een Ferrari willen testen, geen roadcar, maar een Formule 1 – bolide”, zo liet Rossi op het circuit van Motegi in Japan weten. “Het is eenmalige wens, ik wil niet de overstap maken naar de Formule 1.”

Rossi testte in 2005 en 2006 al enkele malen voor het Formule 1 – team van Ferrari en liet daarbij een goed indruk achter. Even leek het er zelfs op dat de Italiaanse motorcoureur de overstap naar de Formule 1 zou maken.

Volgens Rossi is hier nu geen spraken van: “Ik heb nog een tweejarig contract in de MotoGP bij Yahama, dan ben ik 31. Dan is het te laat om in de Formule 1 te gaan debuteren.”

Rossi wordt gesponsord door FIAT, Ferrari is eigendom van FIAT. Het lijkt daarom niet heel moeilijk te zijn om Rossi eens te laten rijden. Ferrari liet in Singapore al weten wel oren te hebben naar een eenmalige test met Valentino Rossi.