Formule 1

Valtteri Bottas in de startblokken voor F1 sprintweekend: "Ik ben opgewonden om weer in Miami te racen"

Uitgegeven door Raoul Pasveer • 2 mei 2024 21:55

Valtteri Bottas van het Stake F1 Team KICK Sauber heeft zin in dit weekend, wanneer de zesde race van het Formule 1 kampioenschap wordt verreden op Miami International Autodrome. Na de Grand Prix van China is het opnieuw een weekend dat volgens het sprintformat wordt afgewikkeld.

Valtteri Bottas

De Finse autocoureur hoopt voor punten te kunnen strijden: “Ik ben opgewonden om weer in Miami te racen, een circuit dat ik leuk vind en waar ik in het verleden behoorlijke resultaten heb gezien", zei Bottas. "Hoewel vorig weekend niet verliep zoals gepland, heeft het nieuwe sprintformat over het algemeen redelijk goed gewerkt voor mij en het team. We stonden met beide auto's op het punt om voor de punten te vechten en we maken stappen in de goede richting. Als we onze vooruitgang voortzetten, heb ik goede hoop dat we opnieuw voor punten kunnen strijden, mogelijk met een gelukkiger einde."

"Dit weekend hebben we twee kansen om te scoren, en als we onze sessies goed uitvoeren, kunnen we daar helemaal bovenaan staan. In zo’n competitief veld, waar zelfs de kleinste verbeteringen of fouten een grote impact kunnen hebben, is het belangrijk om elke kans te maximaliseren – wetende dat de concurrentie ook hard aan hun prestaties werkt. Het team heeft honger om voor de punten te vechten en we hopen ze vanuit Miami naar huis te halen."

 

MEER NIEUWS...

Babe-box

Xtra

COLUMNS