Van der Garde en Kolles in de clinch

[photo1]Giedo van der Garde zal bij de Engelse rechter een rechtszaak beginnen tegen Force India F1. De Nederlander claimt samen met zijn schoonvader en miljairder Marcel Boekhoorn 1,3 miljoen Euro van het team uit India.

Van der Garde tekende begin 2007 een testcontract bij Spyker F1 (het voormalige Force India F1 red.). De Nederlander betaalde 3 miljoen Dollar voor 6000 testkilometers, tot op heden heeft Van der Garde echter nog maar 2000 kilometer gereden. Meer tests zitten niet in het verschiet.

Van der Garde spande daarop een zaak aan bij de rechtbank in Breda. Deze rechter heeft de coureur doorverwezen naar de rechtbank in Engeland.

Force India F1 teambaas Collin Kolles laat in het Algemeen Dagblad weten dat de zaak toch anders in elkaar steekt.

“We hebben enkele keren een poging gedaan de zaak minnelijk te regelenâ€?, aldus Kolles. “Al die voorstellen zijn afgewezen. Boekhoorn wilde alleen zijn geld terug en niets van een schikking weten. Tja, dan moet hij maar naar de rechter in Engeland stappen.”

Volgens Kolles heeft Van der Garde zaken verzwegen. Zo zou Van der Garde hebben gezegd nergens anders een contract te tekenen terwijl hij op dat moment ook een testcontract had bij Super Aguri F1. Super Aguri F1 diende vervolgens een claim in bij Spyker F1 waardoor de Nederlander geen superlicentie kreeg. Het gevolg hiervan was dat Van der Garde niet kon rijden op de vrijdagsessies.

“Bovendien lag er ook nog eens een claim van Super Aguri bij ons. Giedo heeft op zijn minst zelf grote schuld aan de situatie. Hij was gewoon niet goed genoeg, helaas.”