F1 Nieuws

Komt Ferrari in Imola met net zo'n updatepakket als McLaren?

Komt Ferrari in Imola met net zo'n updatepakket als McLaren?

8 mei - 21:00
17

Ferrari brengt voor de Grand Prix van Emilia Romagna voor het eerst updates mee voor de SF-24. Toeval dat die juist in Imola worden geïntroduceerd, of is de race op het eigen circuit bewust uitgekozen? Frederic Vasseur legt het uit.

‘’Als je aan de ontwikkelingen bezig bent, is het niet zo dat we dat in Imola brengen omdat het Italië is’’, liet Vasseur na de Grand Prix van Miami weten. ‘’We pushen hard en zodra we er klaar voor zijn, zullen we de onderdelen laten maken. Het feit dat Imola dichtbij de fabriek is, helpt om de updates te kunnen brengen. Je kan ze namelijk dan wat later brengen.’’

Wat je kan verwachten van de Ferrari-updates

‘’Het had echter niks te doen met Italië. Daarnaast moeten we ook niet verwachten dat het een enorme ‘game changer’ zal zijn. Maar het zit zo dichtbij elkaar, dat we die (betere) prestaties wel willen brengen.’’

Naar verluidt test Ferrari de nieuwe updates al op het circuit van Fiorano. Daar zou Ferrari gebruik maken van een filmdag, zodat het 200 kilometer kan rijden met de wagen van dit seizoen. Deze test zou aankomende donderdag en vrijdag plaatsvinden.

Waar Vasseur de verwachting rondom het updatepakket probeert te temperen, lijkt het team toch met een vrij grote update te komen. De test op Fiorano zou namelijk gepland zijn om de ‘B-spec’ van de SF-24 te testen. McLaren kwam in Miami met een flink updatepakket. De Britse formatie bracht tien updates naar Amerika en leek een grote stap in de performance te maken.