Vd Garde test morgen opnieuw Renault F1

[photo1]Giedo van der Garde mag morgenvroeg opnieuw in de Renault F1 bolide stappen, dit heeft het team vanavond bevestigd.

“Giedo deed het ondanks zijn spin niet slecht”, aldus Christian Silk hoofd van het Renault F1 testteam. “Giedo heeft nog maar weinig ervaring met Formule 1 – bolides, het is een leerproces. Hij werkte vandaag goed samen met de engineers. We hebben vanavond nog een briefing met hem en zullen hem morgenvroeg opnieuw laten testen.”

Van der Garde reed vandaag 32 ronden in de Renault R28 met daarop set-up voor volgend seizoen. De test van vandaag was vooral bedoeld om de Nederlander aan de bolide te laten wennen. Van der Garde zelf was na de test positief:
“Het was een fantastische dag. De laatste keer dat ik in een Formule 1 – auto zat was al meer dan één jaar geleden. We verbeteren nog steeds, elke keer als ik naar buiten ga ben ik sneller. Hopelijk kunnen we dat morgen voort zetten. Het team is goed te werken met dit team, ze helpen me enorm. Ik geniet echt van deze ervaring.”

PG

Loading