Verbeteringen voor Sauber

[photo1]Het Sauber Petronas team kan aankomend weekend tijdens de Grand-Prix van Oostenrijk beschikken over een sterkere motor.

De nieuwe motor, de Petronas 02 b is een doorontwikkeling van de Ferrari motor van vorig seizoen. Het is de eerste keer dat Sauber dit seizoen kan beschikken over een sterkere krachtbron.

Tevens heeft Sauber hard gewerkt aan de aërodynamica van de Sauber C21. De resultaten hiervan worden in Oostenrijk zichtbaar, het team zal onder andere met een aangepaste voorvleugel rijden.

“De A1-Ring lijkt erg op het circuit van Imola” aldus technisch-directeur Willy Rampf. “Het aanremmen van de bochten is op dit circuit erg belangrijk. Tevens moet men veel tractie hebben bij uitgaan van de langzame bochten. Voor de kwalificatie heb je veel downforce nodig, in de race juist niet. In de bochten 1 en 2 hebben de coureurs kan om elkaar in te halen. Het is erg belangrijk dat de auto stabiel is bij het remmen. Banden is geen probleem, deze krijgen het niet zwaar op dit circuit.”

Nick Heidfeld kijkt uit naar de Grand-Prix op het circuit van Oostenrijk.
“Het is een circuit dat niet veel downforce vraagt, een circuit dat onze bolide wel ligt. Ik vind het een leuk circuit, ik heb goede herinneringen aan mijn beste kwalificatie van vorig seizoen hier in Oostenrijk. Dit keer kijk ik uit naar een goed resultaat, ik ben vol vertrouwen naar onze sterke optredens in Barcelona.”

Felippe Massa begint in Oostenrijk aan zijn 5e Grand-Prix weekend.
“Ik heb een positief gevoel gekregen na de race op het circuit van Barcelona. Ik ken het circuit erg door de vele testsessie uit mijn Formule 3 tijd. Ik kijk uit naar een nieuwe race.”

Loading