Vergeefs protest Spyker tegen Super Aguri

[photo1]Spyker heeft bij de wedstrijdleiding in Australië een protest in gediend tegen Super Aguri. Spyker is het niet eens met de manier waarop Super Aguri F1 haar auto verkregen heeft. Spyker meent dat het niet is toegestaan dat Super Aguri F1 de Honda bolide van vorig seizoen gebruikt.

“Vroeger kwamen ze met hun auto nog niet in de buurt van ons en nu staan ze bij de kwalificaties ineens in de top tien. Dat zegt wel genoeg lijkt mij”, aldus Victor Muller, president-directeur van Spyker toe.

Het probleem is echter dat de Formule 1 reglementen zijn vast gelegd in de concorde overeenkomst, hierdoor kan de wedstrijdleiding geen uitspraak doen. Super Aguri F1 kan morgen dus gewoon van start gaan tijdens de Grand-Prix van Australië. Eigenlijk had Spyker haar protest donderdag al moeten indienen, dan had de FIA de zaak nog kunnen bekijken.

Spyker laat het er echter niet bij zitten. Verwacht wordt dat Williams F1 en Spyker de komende drie weken een gezamelijke klacht zullen indienen tegen Super Aguri en Scuderia Toro Rosso (dat met dezelfde auto rijdt als Red Bull).

Bernie Ecclestone is inmiddels bij Super Aguri en Scuderia Toro Rosso langs geweest. De Formule 1 tycoon heeft een compromis voorgesteld. Beide teams mogen wel deelnemen aan het wereldkampioenschap Formule 1 met de huidige auto’s maar kunnen dan geen punten scoren. Spyker ging hiermee akkoord, Super Aguri en Scuderia Toro Rosso niet.

Peter Gloudemans
F1News.nl