Verruilt Newey McLaren voor Williams?

Als we de geruchten mogen geloven is de technisch directeur en ontwerper van het team van McLaren er nog niet zeker van of hij zijn contract, wat in 2005 afloopt, bij het Britse team wil verlengen. Hij zou terug willen keren naar zijn oude werkgever, team van Williams.

Ron Dennis zou door de problemen van de MP4-18 en de later geïntroduceerde MP4-19 het vertrouwen in Newey zijn kwijtgeraakt. De allernieuwste McLaren waar volgend jaar mee gereden word valt daarom ook niet meer onder de verantwoordelijkheid van Newey maar de van Ferrari overgekomen aërodynamicaspecialist Nicolas Tombazis. Die is van mening dat het er niet geëxperimenteerd moet worden maar dat er een auto gebouwd moet worden die vanaf het begin snel en competitief is.

Adrian Newey was verantwoordelijk voor de successen bij Williams in de jaren 90. Met de door hem ontworpen bolides wist het team vier keer de titel te winnen bij de coureurs en maarliefst vijf keer in het kampioenschap voor constructeurs de titel te pakken. Na 1997 vertrok Newey naar McLaren en wederom had hij succes. Mika Hakkinen won in 1998 en 1999 de wereldtitel in een door Newey ontworpen McLaren.

Nancy Breebaart
F1News.nl

Loading